dijous, 29 de setembre del 2016

Xinés de xinesos

Si una cosa ha caracteritzat els restaurants xinesos a Espanya ha estat la mediocritat. Restaurants regentats per persones que no es dedicaven a cuinar as seu país i que adaptaren el menjar original de la Xina al gust dels espanyols a un preu mòdic .
El resultat és un menjar on s'abusa de l'oli vegetal, sucre, glutamat, de pobres matèries primeres i, especialment, insípid per haver renunciat a la seva essència, herbes aromàtiques, espècies, casqueria i coentor.
Per sort en els darrers anys han obert alguns xinesos a Palma, probablement aprofitant l'elevat nombre d'autòctons de la Xina que viuen aquí, que ofereixen plats originals xinesos, a més a més del que ofereix la resta. El Kirin n'és el millor exemple, on es menja xinès a molt bon preu. El Made un China és el germà pijotero d'aquest i el Shi Shan Xuan el cutre i, pel meu gust, de molt menor qualitat.
A aquests restaurants els ha sorgit competència, el Bai Lai Ju, al carrer Francesc Manuel de l'ós Herreros i molt aprop de la Plaça de les Columnes, com el Kirin i S'hi S'han Xuan.
La diferència és que la carta és molt més reduïda però la matèria primera és de més qualitat i que aquests són de Sichuan i podeu provar la gastronomia d'aquesta regió xinesa, si us atreviu perquè pica, no tant com a Xina però pica.
El restaurant no és glamurós, però tampoc cutre ni brut. El servei és bo, són molt amables perquè encara no estan tan atabalats com els dos restaurants abans esmentats. El preu és econòmic, per uns 15 euros pots sortir d'allà rodolant i amb una carmanyola de menjar per sopar.

I com que amb fotografies es valoren les coses millor, aquí teniu les de la nostra orgia culinària.

Rollitos de pollastre i mango

Dim sums amb carn i xives i amb tinta

Dim sums

Arròs XO
Arròs XO

fideus d'arròs

Pollastre Qung Bao


Molt coent
Plat de porc de Sichuan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada